Vakantie huis veilig

Tips & tricks: wees indringers te slim af tijdens je vakantie

Het is weer bijna zomervakantie en dat betekent: vakantie! We posten massaal foto’s op Instagram en Facebook en de echte fanatiekelingen maken ook nog vlogs. Hartstikke leuk om te laten zien hoe jij heerlijk ligt te genieten, maar hoe zit dat met het thuisfront? Hoe laat je dat achter zonder de indruk te wekken dat jij met een cocktail in de ene hand en een tijdschrift in de andere hand ligt te zonnen?! Wij geven je een aantal handige tips!

Raamdecoratie sluiten? Nee!

We denken al snel dat we onze raamdecoratie moeten sluiten. Zo kunnen ze immers niet binnen kijken en zien wat er te halen valt. Maar geef je dan juist niet het verkeerde signaal af? Zo weten inbrekers juist dat jij op vakantie bent. Hang je houten jaloezieën of duo rolgordijn zo dat men net niet goed naar binnen kan kijken, maar wel zodat het lijkt alsof je thuis bent.

Rommel in je huis

Niets is lekkerder dan in een opgeruimd huis thuiskomen. Om niet thuis te komen in een leeggeroofd huis, is het toch aan te raden om het een en ander te laten liggen. Een kopje op de salontafel, een opengeslagen tijdschrift op de bank en schoenen op de vloer. Een opgeruimd huis geeft namelijk vrijwel direct de indruk dat er niemand thuis is.

Lichten aan?

Je hebt tegenwoordig veel ‘slimme’ apparaten. Zo kan je je verwarming, airco, maar ook lampen op afstand aanzetten. Handig als je niet thuis bent, maar je wel de indruk wil wekken dat je er bent. Wanneer lampen de gehele middag en/of avond uit blijven, weten inbrekers al snel of er iemand thuis is. Heb je geen smart lampen? Vraag dan even aan de buren of ze de lampen aan en uit willen zetten.

Beter een goede buur..

Nu we het toch over buren hebben: kijk ze lief aan en vraag of zij de brievenbus eens in de twee dagen even willen legen. Vijf opgestapelde kranten en wat brieven wekken namelijk niet de indruk dat je in de afgelopen paar dagen thuis bent geweest (of je bent heel lui, dat kan ook). Als ze dan toch bezig zijn, willen ze de raamdecoratie vast even anders verhangen, een extra bord op de salontafel leggen en wat meer rommel maken.

Heb jij nog goede tips om je huis veilig achter te laten? Laat het ons dan vooral weten!

About the Author

Redactie

Het team van De-red-actie.be houdt zich dagelijks bezig met de nieuwste trends en ontwikkelingen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Wij doorbreken elke taboe en maken moeilijke vraagstukken begrijpelijk.

Related Posts