Duik in de wereld van print

Duik in de wereld van print

In de tijd waarin alles draait om de mooiste filters op je Instagram-account, beste display advertenties op Facebook en scherpste beelden op YouTube duiken wij even terug in de wereld van print. Van tijdschriften en visitekaartjes tot een proefschrift drukken.. Er is zoveel mogelijk!

 

Programma’s voor prints

Print is dé manier om lekker creatief bezig te zijn. Met betaalde programma’s als Photoshop en InDesign of juist gratis programma’s als Canva (aanrader!) maak je de mooiste templates. Uiteraard doe je dit nog online, omdat je zo kleine foutjes snel kunt corrigeren.

 

Ben je nog niet helemaal thuis in dit soort programma’s? Er zijn genoeg “how-to’s”op YouTube te vinden om jezelf wegwijs te maken in dit soort programma’s. En kijk niet alleen naar online inspiratie.

 

Trendy: Polaroids maken

Een ander voorbeeld is het maken van foto’s. Inmiddels heeft iedereen wel een smartphone waarbij de ene camera nog beter is dan bij de ander. Binnen een splitsecond heb jij een foto gemaakt en kan je die met je vrienden of familie delen. Makkelijk en snel.

 

Maar hoe leuk is het om die foto direct fysiek te hebben? Een polaroidcamera neemt je mee naar een aantal jaar geleden. Je krijgt direct een foto, maar hoe het eindresultaat is laat even op zich wachten. De tijd dat de foto ontwikkelt, blijf je benieuwd naar de foto. Dat maakt het maken van zo’n foto een stuk leuker!

 

Een vision board maken

Wat momenteel ook erg populair is, is het maken van een vision board of moodboard. Dit is een bord waar jij inspirerende quotes, toffe foto’s en andere prints op prikt of plakt die jou inspireren om doelen te halen.

 

Wil je dit jaar een verre reis maken? Door afbeeldingen van je favoriete reisbestemming fysiek in een ruimte te plaatsen, zoals in de keuken, wordt je er elke dag aan herinnerd. Het effect is zeker weten groter dan bij Pinterest, waar je je moodboard of vision board alleen online bijhoudt.

 

Professioneel printen

Wil je professioneler te werk gaan door je proefschrift te drukken, een boek te drukken of jouw stamboom eindelijk fysiek te hebben? Dan ben je bij Ridderprint aan het juiste adres. Met meer dan 25 jaar ervaring in de printmarkt weten ze exact wat jij nodig hebt. Een lay-out laten ontwerpen doen ze overigens ook, zodat jij je boek of dissertatie professioneel kan presenteren.

 

 

 

 

About the Author

Redactie

Het team van De-red-actie.be houdt zich dagelijks bezig met de nieuwste trends en ontwikkelingen waar wij dagelijks mee te maken hebben. Wij doorbreken elke taboe en maken moeilijke vraagstukken begrijpelijk.

You may also like these

No Related Post